Τετάρτη 16 Απριλίου 2008

Τάρταροι και Τάρταρα

Μπορεί οι Τάρταροι ή Τάταροι να μην προέρχονται από τα Τάρταρα, είναι όμως φύλο τουρκικό και Τουρανικό.

Στη κρίσιμη εποχή τών ανατάξεων στα Βαλκάνια, θα είμασταν πιο ήσυχοι εάν ο πρόεδρος τής Ρωσίας είχε μείνει με την αρχική του σύζυγο.

Έχουμε κακή εμπειρία με την Εσθήρ τού Ξέρξου αλλά και με τις διώξεις Ελλήνων από την Κριμαία.

Τα παιδιά τού Φωτός και τα παιδιά τού Σκότους ενίοτε μπλέκονται στις αντιλήψεις μας. Ο βασιλεύς Αρθούρος και οι ιππότες του τής Στρογγυλής Τραπέζης ΔΕΝ μπορεί να είναι πρόγονοι των Μυστικών Οργανώσεων τών Rhodes-Milner ή των Εραστών και Σφετεριστών Αναδιαρθρώσεως και Αναδιανομής Αυτοκρατοριών, όπως τής Βυζαντινής σε Οθωμανική, τής Οθωμανικής σε Βρετανική, τής Βρετανικής σε Αγγλο-Αμερικανικής.

Χωρίς τον Μαρδοχαίο και την Εσθήρ, ο Αλέξανδρος μάλλον δεν θα είχε λόγους να κάψει την Περσέπολη, χωρίς τον Αλέξανδρο, μάλλον δεν θα είχαμε Ρωμαϊκή και Βυζαντινή Αυτοκρατορία. Ίσως είχαμε άλλες καταστάσεις, καλύτερες ή χειρότερες, καταστάσεις όμως τις οποίες δεν μπορούμε να υπολογίσουμε, να φαντασθούμε ή να αξιολογήσουμε.

Πάντως οι διάφοροι Ηγεμόνες όλων τών εποχών, το γένος τους, δεν χάνεται. Το ίδιο stock το βρίσκουμε να μετατοπίζεται πο΄τε Ανατολικά και πότε Δυτικά. Οι Νορμανδοί τής Νότιας Ιταλίας, αυτούς που εκδίωξε ο Αλέξιος Κομνηνός από την Μικρά Ασία, τους βρίσκουμε συνεχώς μπροστά μας στον Νέο Κόσμο τής Δύσεως. Ο Διγενής Ακρίτας, ο Ερωτόκριτος και ο Αρθούρος τής Βρετανίας, μπορεί να έχουν κοινές ρίζες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: